Βιβλίο – Αυτό που δεν γνωρίζω ακόμα, της Ειρήνης Δερμιτζάκη

“Τούτο το βιβλίο είναι παράξενο! Όχι για κανέναν άλλο λόγο, παρά γιατί πραγματεύεται έναπολύ δύσκολο ζήτημα, αυτό της βίας αλλά το κάνει με τρόπο εντελώς διαφορετικό από ό,τι έχουμε μέχρι σήμερα διαβάσει, με την πένα της Ειρήνης Δερμιτζάκη κυριολεκτικά… να τρέχει! Απίθανη γραφή με περιγραφές ολοζώντανες κι εξόχως παραστατικές, δίνουν μια έντονη και ξεχωριστή ταυτότητα στο βιβλίο.”
Βιβλιονέτ

Η νέα συλλογή διηγημάτων της Ειρήνης Δερμιτζάκη “Αυτό που δεν γνωρίζω Ακόμα”, ακροβατεί ανάμεσα στη βία και στην αναζήτηση για τρυφερότητα. Είκοσι μικρές σε έκταση ιστορίες καθημερινών ανθρώπων, οι οποίες κρύβουν μέσα τους εκρηκτικές αλήθειες και σκληρές εκφάνσεις της ανθρώπινης φύσης.

Όι αυτοτελείς ιστορίες θα έλεγε κανείς πως είναι γραμμένες με μεγάλες δόσεις θεατρικής ή κινηματογραφικής περιγραφής, σαν να υπάρχει ένας αόρατος σκηνοθέτης που κατευθύνει τις σκηνές και την εξέλιξη των πραγμάτων!

Ιστορίες ανθρώπων που ζουν ανάμεσα μας. Της γυναίκας της διπλανής πόρτας, του άντρα που περιμένει δίπλα σου στο φανάρι. Του παιδιού που χοροπηδά επιστρέφοντας από το σχολείο. Αλλοτε συγκινητικές κι άλλοτε αστείες. Βγαλμένες από την άνοστη καθημερινότηταή το πιο εφιαλτικό παραμύθι. Γλύκα και πίκρα σε μια συνταγή που συνθέτει ολόκληρη τη ζωή ή μια φευγαλέα στιγμή των ηρώων.

Είκοσι διηγήματα της βίας ή μήπως της απελπισμένης αναζήτησης για τρυφερότητα;

“Τα λάτρεψα όλα, ένα προς ένα, μα το «Ενα βαζάκι μερέντα» στοίχειωσε την ψυχή μου.”
Ηuffington Ρost

“Αυτό που δεν γνωρίζω ακόμα” κυκλοφορεί από την Anima Εκδοτική.

Author: Θεατροδρόμιο

Share This Post On

Pin It on Pinterest

Share This